00:00

Mullsjö IF

Referat: Frövi IK - Mullsjö IF

Vinst på Rosenlunds IP i Jönköping
Träningsmatchen mot Mullsjö IF vinns av FIK med klara 3-0 vilket är mycket rättvist då FIK var bättre från första till sista spark. Efter några avvaktande inledande minuter kommer första farligheten i spelminut 4 och det är Frövi som skapar genom ett vänsterinlägg från Stoffe. Inlägget går in i boxen där Kevin finns men Mullsjös målvakt är med och reder ut situationen. Två minuter senare rullar FIK upp en ny chans då Ekobo slår ett högerinlägg som täcks i sista stund. Minuten senare kommer Kevin in i fullfart i boxen och är nära men mv vinner duellen. I spelminut 8 slår Wille M en fin crossboll som letar sig in i boxen där flera FIK:are finns men gästernas målvakt är med och vinner duellen i luften. I samma spelminut spelar FIK till sig två hörnor som båda blev resultatlösa. I minut 10 visar Manuel, Jesper, Runa, Ekobo och Wille A upp fotboll av hög klass men inget mål då FIK bromsas upp inne i boxen. I spelminut 12 testar Mullsjö en instickare men Wille M i FIK-försvaret är snabb i benen och reder ut gästernas anfall. Holmen testar ett skott i minut 13 men inget mål då bollen gick ca 2m utanför stolpen. Runa slår en fin macka till Kevin i minut 14 som medför att Kevin spelar in bollen i boxen, från högerkanten, mot flera FIK:are men ingen får på tån på ett bra inlägg. I minut 16 spelar Kevin fram Holmen med en fin instickare i boxen och Holmen placerar bollen säkert i målvakts vänstra hörn och FIK leder rättvist med 1-0. Minuten senare får Mullsjö en frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen där Frövis Ekobo visar sina nickkunskaper och nickar bort bollen. I minut 21 får Runa bollen på offensiv planhalva och visar sin passningsskicklighet genom att spela fram Kevin som går in i boxen och rundar utrusande målvakt och placerar sedan bollen i nät och FIK utökar ledningen till 2-0. I spelminut 25 får Mullsjö en frispark som lyfts in i boxen men Ludde i FIK-målet går enkelt ut och plockar ned bollen. Två minuter senare testar gästerna en instickare i boxen men passningen är för hårt och FIK får en inspark. I minut 29 anfaller gästarna och man är inne i boxen men en stabil backlinje, som leds av Kapten Calle, reder ut situationen. I minut 33 spelar Holmen fram Kevin som lyfter bollen över mv som är en bit ut men bollen går sedan retligt över ribban, nära men inget mål. I minut 38 lyfter Mullsjö in ett inlägg i boxen men Calle är med och går upp och vinner nickduellen. I minut 41 slarvar vi i uppspelet och Mullsjö kommer in på högerkanten och spelar in bollen i boxen men där finns målvakts-Ludde som är alert och är först på bollen. I minut 43 får Mullsjö chans att göra ett högerinlägg men det blir inte farligt då bollen slogs för hårt. FIK får i minut 44 en bra omställningschans då Stoffe passar Runa som serverar Kevin en fin macka och trycker till men inget mål då mv gör en bra räddning och styrde bollen till en hörna som blev resultatlös. 2-0 till Frövi i paus vilket var rättvist
I minut 49 spelar Runa en instickare till Oscar som testar ett skott som Mullsjö täcker till en hörna som blev resultatlös. Mullsjö får till en omställning i minut 51 som medför en frispark strax utanför s-linjen. Frisparken skjuts direkt mot mål men Micke i FIK-målet är med och gör en bra räddning. Minuten senare ser Eliott att Ekobo är relativt ren på högerkanten och Eliott slår en crossboll som är nära att friställa Ekobo men boll gick lite för långt annars hade det blivit farligt. I minut 54 slår Kevin en fin cross till Johannes som bryter sin in i boxens vänstra kant men inget mål på ett bra anfall. Minuten senare får Johannes ett bra nickläge på en högerhörna men inget mål då boll gick över ribban. I minut 56 är Mullsjö på väg att få till en omställning men Max visar rutin och bromsar upp anfallet med en taktisk tagen frispark. I minut 59 fälls Aspen och FIK får en frispark i ett bra läge strax utanför straffområdslinjen. Eliott tar sats och trycker iväg bössan men inget mål då Mullsjö lyckas få fram ett ben och styra bollen till en hörna som blev resultatlös. I minut 63 spelar Runa fram Anton som kommer med fart på högerkanten och gör ett inlägg som medför att i andra våg får Kevin bollen och lyfter bollen mot öppet mål men tyvärr gick bollen gick precis utanför stolpen. I minut 66 kommer Runa in i boxens högra kant och spelar in bollen farmför mål, det blir farligt men Mullsjö lyckas rensa bort bollen. Minuten senare rullar Frövi upp ett skolboksanfall men Mullsjö lyckas återigen rensa bort bollen framför mål. I minut 68 kastar Anton ett inkast från offensiv högerkant som medför att Runa får bollen inne i boxen och Runa gör inga misstag utan placerar bollen i målvakts högra hörn och FIK leder med 3-0. Någon minut efter Runas 3-0 mål för Mullsjö en chans att göra en omställning men Max och Loui är starka i hemjobbet och vinner bollen till Frövi. I minut 70 trixar Hamodi och Oscar med några Mullsjö-lirare som tvingas kapa Oscar och FIK får frispark strax utanför straffområdslinjen. Eliott testar ett direktskott på frisparken men muren lyckas styra bort bollen. I minut 72 slår Anton ett högerinlägg som Oscar möter med pannan men nick över ribban. Minuten senare får Oscar en ny chans men skottet som kommer strax utanför s-linjen räddas av målvakt som styrde bollen till en hörna som blev resultatlös. I minut 75 får Anton ett skottläge men boll över ribban. I minut 76 skapar FIK och får med sig två hörnor som båda blev resultatlösa. I minut 78 skapar FIK ett bra anfall som avslutas med ett inlägg från Hamodi som medför nickläge för Johannes men inget mål då bollen går över ribban. I minut 79 skapar FIK återigen ett bra anfall som avslutas med ett skott från Max men mv i Mullsjö gör en bra räddning. I minut 80 rullar Aspen och Anton upp ett bra FIK-anfall men gästarna reder upp stormen i sista sekund. I minut 82 spelar Johannes fran Oscar som testar ett skott som mv räddar. I minut 84 spelar Hamodi och Loui ett fint spel där Loui är nära att näta men får inte på tån på sista passet. Minuten senare för gästerna en chans att ställa om men Micke är med i FIK-målet och greppar inlyftet säkert med båda händerna. I minuten 89 trycker FIK på och anfallet avslutas med ett skott från Holmen men mv gör en fin räddning så inget mål. FIK får ytterligare ett bra läge att utöka sin ledning men i matchens sista minut räddar gästernas målvakt Hamodis avslut från nära håll.
FIK vinner med klara 3-0 där siffrorna kunnat varit lite större till Frövi som var ett nummer större än Mullsjö